VERWACHT:5-7 dagen
  • Beschrijving

 

Madurodam schenkt een deel van de inkomsten aan goede doelen. De Stichting Madurodam Steunfonds bepaalt welke doelen gesteund worden en beoordeelt de aanvragen. Het Steunfonds verleent financiĆ«le steun aan algemeen nut beogende instellingen die zich met hun activiteiten richten op jongeren of duurzame projecten ten behoeve van jongeren. Voorbeelden van lopende projecten  zijn onder andere het Jeugdsportfonds, KNCV Tuberculosefonds en Cruyff Court Laakkwartier Den Haag.
 
De doelstelling van het Madurodam Steunfonds is het verlenen van steun en bijstand in de ruimste zin des woords aan instellingen die een maatschappelijk, cultureel of charitatief belang beogen, in het bijzonder ten bate van jongeren e.e.a. zoals bedoeld in artikel 24 lid 4 van de successiewet 1956.
 
De bijdrage moet bestemd zijn voor de aanschaf van duurzame gebruiksgoederen of duidelijk omschreven projecten op het terrein van gezondheidszorg, jeugdwerk, cultuur en integratie ten behoeve van jongeren of gebruikt door de jongeren (gehandicapt of niet). Er worden geen bijdragen verleend ten behoeve van ouderen (gehandicapt of niet).
Hulp gaat primair naar projecten in Nederland, daarnaast in beperkte mate naar hulpprojecten in het buitenland.
Stichting Madurodam Steunfonds neemt geen aanvragen in behandeling gedaan door personen/particulieren, maar uitsluitend indien gedaan door rechtspersonen, die geen commercieel doel nastreven.